Samen duurzaam bouwen aan jouw toekomst

Pensioenfonds PGB – identiteit

merkstrategie, communicatiestrategie, creatieve sessies, art direction, visuele identiteit, beeldformule, campagne concept, signing

 

De wereld verandert, Pensioenfonds PGB verandert. Zichzelf steeds opnieuw uitvinden is de kracht van het Pensioenfonds. Maar tegelijkertijd wil ze ook blijven wie ze was, niet van zichzelf vervreemd raken. Daarom is het belangrijk vast te houden aan haar identiteit, zodat ze herkenbaar en aantrekkelijk blijft voor de huidige én toekomstige deelnemers.

 

Vanuit de sturende gedachte ‘PGB biedt houvast’ zijn wij samen met PGB op zoek gegaan naar wat het pensioenfonds onderscheidend maakt én wat het nou zo typisch PGB maakt. In verschillende strategische en creatieve sessies hebben we samen met de medewerkers van PGB de nieuwe identiteit bepaald. Deze hebben we doorvertaald naar een eigen tone of voice, beeldformule en een nieuwe visuele identiteit.

 

Door kleine ingrepen in vorm en kleur hebben we het logo van Pensioenfonds PGB meer in balans gebracht, waardoor het frisser en meer van deze tijd oogt. De gedachte achter de cirkels in het logo van PGB is verbinding (samen). Door delen van deze overlappende cirkels als een op zichzelf staand element toe te passen in de visuele identiteit ontstaat een duidelijke verbinding in alle uitingen. Een helder en krachtige nieuwe typografie stijl en een authentiek kleurenpalet versterken dit PGB gevoel.

 

Aanvullend hebben we een beeldconcept ontwikkeld vanuit de gedachte ‘Samen duurzaam bouwen aan jouw toekomst’. Met een persoonlijke, benaderbare, vriendelijke, heldere en betrouwbare uitstraling schoten we met fotograaf Frank van Delft een eerste reeks beelden voor in de beeldbank, o.a. om toe te passen in het nieuwe kantoor van Pensioenfonds PGB. Voor de signing in dit gebouw ontwikkelden we een specifieke iconenstijl.

 

 

Samen met

Martijn van den Berg, Pensioenfonds PGB

Ans Bouwmans, Pensioenfonds PGB

Monique van Dulken, Pensioenfonds PGB

Frank Heezius,PGB Pensioendiensten

Marcel Veen, dagvoorzitter lunchsessies, PGB Pensioendiensten

Monique Wit, Pensioenfonds PGB

Dagmar Amels, dagvoorzitter klimsessie

Cheeseworks, fotografie klimsessies

Frank van Delft, fotografie beeldconcept

John van de Munckhof, grafisch ontwerp

 

Meer weten over dit project?

Susanne vertelt je er graag over.

susanne@wijstudio.nl
06 1987 4004