‘Talent groeit Innoord’

 

Innoord, overkoepelende basischolenorganisatie Amsterdam Noord

Innoord

Innoord is het bestuur van zestien openbare basisscholen in Amsterdam Noord. De stichting is verantwoordelijk voor het onderwijs aan ruim 4000 kinderen en heeft zo’n 400 medewerkers. Omdat het lerarentekort steeds schrijnender wordt wil Innoord zichzelf onderscheiden en haar zichtbaarheid vergroten.

 

Jaarverslag

Het jaarverslag van Innoord heeft als doel om zowel ouders als docenten mee te nemen in de stappen die Innoord in het voorgaande jaar heeft gemaakt. Om Innoord letterlijk een gezicht te geven hebben wij een redactioneel concept ontwikkeld waarin de leerkrachten en medewerkers centraal staan en hun visie delen.

 

Disciplines

strategie
redactioneel ontwerp

art direction

grafisch ontwerp

illustraties

development

Alfabet

Gebaseerd op het logo van Innoord ontwikkelden wij een geheel alfabet van meccano letters die we bijvoorbeeld als beginkapitaal in een tekst gebruiken.

Muren breken, meters maken

De strategische koersnotitie 2019-2023 werd geschreven door auteur en Amsterdam Noord connaisseur Bas Kok. Relevante speerpunten en beleidsthema’s worden op een speelse manier beschreven door de ogen van fictieve leerling Charlie, zijn klasgenootjes en leerkrachten. Drie illustratieve ankers leggen her en der in het boek de link met de praktische werkelijkheid. We kozen hierbij voor een bijzondere uitvoering in druk om een boek te creëren dat de lezer met trots wil bewaren.

Samen met

Jelle Mulder, Innoord
Merel Kokhuis, Innoord

Marije Kuiper,  fotografie 2017

Linda Huijsman, tekst jaarverslag 2017

Stella Vesselinova, fotografie 2018

Bas Kok, auteur koersnotitie 2019 – 2023

Zwaan printmedia, drukwerk jaarverlagen

Wilco, drukkerij strategische koers